Лекции.Орг


Поиск:




травня, 2016p., м. Кам’янець-Подільський

Демократичні цінності і права людини в умовах воєнного конфлікту

травня, 2016p., м. Кам’янець-Подільський

Ідея прав людини сьогодні є однією з фундаментальних засад законодавства майже кожної держави європейської цивілізації, незважаючи на культурне та релігійне різноманіття нашого світу. Більшість міжнародних декларацій з прав людини ратифіковані майже повсюдно. Загальна декларація прав людини, прийнята Генеральною асамблеєю ООН у 1948 році, акцентує увагу на універсальності прав і свобод всіх людей на планеті, до реалізації і захисту яких мають прагнути всі держави. Саме держава є основним механізмом реалізації та додержання прав людини.

Однак, у сучасних, переповнених плюралізмом світоглядів, суспільствах можемо спостерігати випадки, коли міжнародні погодження стосовно прав людини перестають бути загальноприйнятими. Наслідками цього є масові приклади соціальної несправедливості, необґрунтоване обмеження прав і свобод. Українське суспільство в цьому контексті також не є винятковим. Саме тому ціллю Форуму є розгляд реального стану прав людини крізь призму суспільної етики і моралі та окреслити перспективи для покращення регулювання і захисту цих прав державними нормами з метою об’єднати фрагментоване українське суспільство в єдине ціле.

Основні теми Форуму:

■ Демократизація, права людини та розвиток громадянського суспільства

■ Моральний вимір людських прав і свобод

■ Мораль і право в контексті «гібридної війни»

■ Демократія, права людини та врядування

■ Захист прав людини як об’єднуючий фактор соціальних груп, національних меншин і релігійних громад у суспільстві

■ Проблема прав людини та розвиток громадянського суспільства

■ Вплив реформ на права людини в Україні

Запрошуємо всіх бажаючих науковців, викладачів, юристів, політологів та усіх інших професіоналів та експертів у сфері прав людини до участі в конференції та надсилання своїх напрацювань, що висвітлюють одну із вищезгаданих проблематик. Особливістю формату проведення конференції є те, що учасники долучаються до обговорення своїх ідей із запрошеними провідними іноземними та вітчизняними експертами. Безпосередньо виступи з тезами не передбачаються, але вони будуть опубліковані в окремому збірнику для взаємного ознайомлення з різними точками зору та науковими напрацюваннями учасників конференції.

До друку приймаються матеріали, які мають науково-практичну цінність і відповідають таким вимогам:

1) шрифт Times New Roman, кегль 14, інтервал 1,5;

2) обсяг статті — від 10 до 15 сторінок, есе — до 10 сторінок;

3) мова публікації: українська, російська, англійська, польська;

4) посторінкові посилання на використані джерела та літературу;

5) наукова стаття повинна містити:

- українською/російською та англійською мовами: відомості про автора (П.І.Б., місце роботи /навчання, за наявності науковий ступінь), назву, коротку анотацію, ключові слова;

- формулювання дослідницької проблеми;

- актуальність дослідження;

- мету і завдання дослідження;

- опис джерельної бази;

- виклад основного матеріалу;

- висновки;

- список використаних джерел та літератури;

- контактна інформація автора (авторів)— електронна пошта, поштова адреса, телефон (не публікується, використовуються організаторами виключно для комунікації з авторами);

6) структура довільна, однак обов’язковим є визначення актуальності проблеми та практичне значення висновків;

7) формат збереження статті — текстовий редактор Word; у назві файлу вказати прізвище автора, наприклад, humanrights_Petrenko.doc).

Кінцевий термін подачі реєстраційних заявок та статей — 17 квітня 2016 року. Матеріали, що надійдуть пізніше вказаного терміну, розглядатися не будуть. Про відповідність надісланих матеріалів та прийняття до друку авторам повідомлятимуть у 3-денний термін. Якщо впродовж цього терміну підтвердження отримання статті не надійде, прохання звернутися до організаторів Форуму за вказаною контактною адресою. Матеріали статей та есе авторам не повертаються.

Робочі мови конференції — українська, англійська.

Публікація статей у збірнику матеріалів Форуму за умови їх відповідності вище зазначеним критеріям є БЕЗКОШТОВНОЮ. Матеріали публікацій, будь ласка, надішліть на електронну адресу [email protected]. У темі листа обов’язково вкажіть «Форум».

Для участі у Форумі прохання до 17 квітня 2016 р. заповнити електронну форму реєстрації: https://goo.gl/ewXrxx.

УВАГА!: Подача заявки не є автоматичним підтвердженням участі у конференції. З огляду на обмежену кількість міст Оргкомітет Форуму у відповідь на заповнену заявку надішле кожному учаснику підтвердження участі. Без такого підтвердження участь у конференції – неможлива. Оргкомітет залишає за собою право задовольнити не всі отримані заявки.

Участь в Форумі є безкоштовною. Харчування та проживання також забезпечуються організаторами. Учасники сплачують лише транспортні витрати на доїзд до місця проведення модуля. Кількість місць – обмежена.

За додатковою інформацією звертайтеся до координаторів Форуму.

Хоптяр Андрій - [email protected] (контактний тел.: 097 667 38 22)

Петро Дарморіс - [email protected] (контактний тел.:096 245 56 34)

 

 

--

 

Ukrainian Social Academy

Yakira Str 13, 04119 Kyiv, Ukraine

[068] 931 01 21

 



<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
Джерела та література до курсу | 
Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-11-18; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 217 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Так просто быть добрым - нужно только представить себя на месте другого человека прежде, чем начать его судить. © Марлен Дитрих
==> читать все изречения...

1000 - | 811 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.01 с.