Лекции.Орг


Поиск:




Завдання для самоконтролю. Завдання 1. Дотримуючись правил оформлення договору оренди приміщення напишіть його пункт “предмет договору”




Завдання 1. Дотримуючись правил оформлення договору оренди приміщення напишіть його пункт “Предмет договору”.

Завдання 2. Складіть договір про надання послуг телефонного зв’язку.

7.8 Заявка на винахід. Заявка на корисну модель

Заявка на винахід і заявка на корисну модель належать до науково-технічних текстів. Заявка – це сукупність документів, необхідних для видачі Міністерством освіти і науки України патенту (деклараційного патенту) на винахід чи деклараційного патенту на корисну модель. Заявник складає і подає ці документи відповідно до Правил складання і подання заявки на винахід та заявки на корисну модель, які є чинними в Україні з 2001 р.

Заявка повинна містити:

– заяву про видачу патенту (деклараційного патенту) України про винахід чи деклараційного патенту України на корисну модель;

– опис винаходу (корисної моделі);

– формулу винаходу (корисної моделі);

– креслення (якщо на них є посилання в описі);

– реферат.

Документи заявки подаються у трьох примірниках. Їх друкують на аркушах білого паперу форматом 210 × 297 мм. Кожен документ заявки починають на окремому аркуші; другий та решту аркушів нумерують арабськими цифрами. Кожен аркуш використовують лише з одного боку. Мінімальний розмір полів аркушів опису, формули, реферату становить: ліве поле – 25 мм, верхнє – 20 мм, праве й нижнє – 20 мм.

Текст опису, формули винаходу й реферату друкують через 2 інтервали або через 1,5 інтервалу при комп’ютерному наборі з висотою літер не менше ніж 2,1 мм.

Загальні вимоги до змісту документів заявки. Заявку складають українською мовою. Матеріали заявки не повинні містити матеріалів, що суперечать громадському порядку та моралі, зневажливих висловів стосовно винаходів, корисних моделей і результатів діяльності інших осіб. У формулі, описі, рефераті використовують, як правило, стандартизовані терміни і скорочення, а за їх відсутності – загальновживані в науковій і технічній літературі. Терміни та позначення, що не є загальновживаними, необхідно пояснювати при першому вживанні їх у тексті. Усі умовні позначення слід розшифровувати. Необхідно зберігати єдність термінології, тобто ті самі ознаки у документах повинні називатися однаково. Назва винаходу може містити символи латинської абетки і цифри. Використання символів інших абеток не допускається.

Заява про видачу патенту. Заяву про видачу патенту (деклараційного патенту) України на винахід чи деклараційного патенту на корисну модель слід подавати українською мовою за спеціальною формою.

Заявник у графах заяви зазначає своє повне ім’я, місце проживання (юридична особа зазначає повне найменування установи, її місцезнаходження), повну назву винаходу чи корисної моделі тощо. Деякі розділи заяви заповнюють за допомогою позначки “Х” у відповідних клітинках.

Якщо заявником є юридична особа, то заяву підписує посадовець, що має на це повноваження. Підпис складається з повного найменування посади особи, яка підписує заяву, особистого підпису, ініціалів та прізвища цієї особи. Підпис скріплюється печаткою. Зазначають дату підпису. Якщо будь-які відомості наводять на додатковому аркуші, його також підписують.

Зразок заяви про видачу патенту України

Дата подання заявки Пріоритет МПК ЕВ Номер заявки  
         
Повідомляю (повідомляємо) про наміри здійснити патентування винаходу (корисної моделі) в іноземних державах  
    Реєстраційний номер та дата подання міжнародної заявки, встановлені відомством-одержувачем Номер і дата міжнародної публікації міжнародної заявки
ЗАЯВА про видачу патенту України МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ Державне підприємство „Український інститут промислової власності”, вул. Сім’ї Хохлових, 15, м. Київ, 04119
Подаючи нижчезазначені документи, прошу (просимо) видати: патент України на винахід деклараційний патент України на винахід деклараційний патент України на корисну модель  
Заявник(и)   Код за ЄДРПОУ (для українських заявників)
     
(зазначається повне ім’я або найменування заявника (ів), його (їх) місце проживання або місцезнаходження та код держави згідно із стандартом ВОІВ ST. 3. Дані про місце проживання винахідників-заявників наводяться за кодом
Прошу (просимо) встанов. пріоритет заявки пунктів форм винаходу за заявкою №___за датою под. попер. заявки в державі - учасниці Паризької конвенції (навести дані за кодами) подання до Установи попередньої заявки, з якої виділено цю заявку (навести дані за кодом) подання до Установи попередньої заявки (навести дані за кодом
  Номер попередньої заявки Дата подання попередньої заявки Код держави подання попередньої заявки згідно із стандартом ВОІВ ST. 3 Номер та дата подання до Уста-нови попередньої заявки, з якої виді-лено цю заявку Номер та дата подання до Установи попередньої заявки
   
Назва винаходу (корисної моделі)
Адреса Телефон Телеграф Факс
Повне ім’я та реєстраційний номер представника у справах інтелектуальної власності або повне ім’я іншої довіреної особи
                       

Прошу (просимо) прискорити публікацію заявки

 

Перелік документів, що додаються Кількість арк. Кількість прим. Підстави щодо виникнення права на подання заявки й одержання патенту (без подання документів), якщо винахідник (и) не є заявником (ами): є документ про передачу прав винахідником (ами) або роботодавцем (ями) правонаступнику (ам)   є документ про право спадкування
и опис винаходу    
формула винаходу    
креслення та інші ілюстративні матеріали    
реферат    
документ про сплату за подання заявки    
документ, який підтверджує наявність підстав для зменшення збору або звільнення від сплати збору    
документ про депонування штаму    
копія попередньої заявки, яка підтверджує право на пріоритет    
переклад заявки українською мовою    
документ, який підтверджує повноваження довіреної особи (довіреність)    
інші документи    
міжнародний звіт про пошук    
 
(72) Винахідник (и) Винахідник(и) – заявник(и) повне ім’я Місце проживання та код держави згідно із стандартом ВОІВ ST. 3 (для іноземних осіб – тільки код держави) Підпис(и) винахідника (ів)- заявника (ів)
     
Я (ми), ___________________________________________________________________, (повне ім’я) прошу (просимо) не згадувати мене (нас) як винахідника (ів) при публікації відомостей стосовно заявки на видачу патенту Підпис (и) винахідника (ів) ___________________________________________________  
Підпис (и) заявника (ів) _____________________________________________
Дата підпису   М.П. Якщо заявником є юридична особа, то підпис особи, що має на це повноваження, із зазначенням посади скріплюється печаткою. Якщо всі винахідники виступають заявниками, то їх підписи наводяться за кодом (72)

Опис винаходу (корисної моделі). Опис повинен розкривати суть винаходу (корисної моделі). Він починається із зазначення індексу рубрики чинної редакції Міжнародної патентної класифікації, до якої належить винахід (корисна модель), назви винаходу та містить такі розділи:

– галузь техніки, до якої належить винахід (корисна модель);

– рівень техніки;

– суть винаходу (корисної моделі);

– перелік фігур креслення (якщо на них є посилання в описі);

– відомості, які підтверджують можливість здійснення винаходу (корисної моделі).

Опис винаходу (корисної моделі) підписує заявник у тому самому порядку, що й заяву про видачу патенту (деклараційного патенту).

Реферат. Реферат є скороченим викладом змісту опису винаходу (корисної моделі), який містить назву винаходу (корисної моделі), характеристику галузі техніки, якої стосується винахід (корисна модель). Суть винаходу (корисної моделі) в рефераті характеризують шляхом вільного викладу формули винаходу (корисної моделі).

Реферат складають з інформаційною метою, він сприяє пошуку у відповідній галузі техніки. Рекомендований обсяг тексту реферату становить до 1000 знаків. Текст реферату слід викладати короткими реченнями, уникати складних зворотів [46].





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2015-09-20; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 476 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Стремитесь не к успеху, а к ценностям, которые он дает © Альберт Эйнштейн
==> читать все изречения...

744 - | 737 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.011 с.