Лекции.Орг


Поиск:




Визначення Mesh-мереж




Mesh мережі

Інформаційні мережі, організовані за топології Mesh, здобули за останні півтора-два роки велике визнання. Масштаби проектів виросли до тисяч точок доступу і десятків тисяч користувачів. Mesh-мережі представляють найцікавіші рішення, інтегруючи різні мережні та радіотехнології, і тому в повній мірі відповідають зрослим вимогам абонентів (мобільність, QoS, безпека).

Можливість організації за допомогою Mesh-топології локальних (LAN) і міських (MAN) мереж, легко інтегруються в глобальні мережі (WAN), є привабливим чинником для муніципальних та персональних користувачів.

Наявні нині Mesh-мережі побудовані з використанням найпоширенішого бездротового стандарту Wi-Fi. Переваги такого рішення очевидні — широкий спектр дешевих стандартних абонентських пристроїв визначає комерційну успішність проектів.

Концепція Mesh

Сьогодні стільникова телефонія продемонструвала величезну затребуваність ринку мобільних абонентів до передачі голосових та інформаційних даних зі швидкостями від декількох сотень кілобіт до декількох мегабіт в секунду. Створювані інформаційні системи покликані стати (більшою чи меншою мірою) частиною інформаційної мережі, що забезпечує абонентів глобальним роумінгом. Вирішення цього завдання пов'язують з впровадженням нових (3G, WiMAX) та вдосконаленням вже існуючих (Wi-Fi) технологій бездротової передачі даних. Одним з варіантів вирішення подібних мереж, заснованих на кластерній структурі, є технологія Mesh.

Визначення Mesh-мереж

Перші згадки про Mesh для вирішення завдань передачі інформації слід шукати у військових застосуваннях. На базі технології Mesh створені системи для організації мобільного зв'язку з одиничними об'єктами в зоні військових дій. Такі системи забезпечують високошвидкісну передачу цифрової інформації, відео-і мовний зв'язок, а також визначають місце розташування об'єктів.

Не існує точних критеріїв, що визначають термін Mesh-мережі в стосунку до систем широкосмугового бездротового доступу. Найзагальніше визначення звучить як: «Mesh — мережева топологія, в якій пристрої об'єднуються численними (часто надлишковими) сполуками, що вводяться зі стратегічних міркувань». У першу чергу поняття Mesh визначає принцип побудови мережі, відмітною особливістю якої є самоорганізована архітектура, що реалізує наступні можливості:

· створення зон суцільного інформаційного покриття великої площі;

· масштабованість мережі (збільшення площі зони покриття і щільності інформаційного забезпечення) у режимі самоорганізації;

· використання бездротових транспортних каналів (backhaul) для зв'язку точок доступу в режимі «кожен з кожним»

· стійкість мережі до втрати окремих елементів.





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2015-09-20; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 481 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Своим успехом я обязана тому, что никогда не оправдывалась и не принимала оправданий от других. © Флоренс Найтингейл
==> читать все изречения...

872 - | 785 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.012 с.