Лекции.Орг


Поиск:




Друга година




1/3

a) вступ – Поява ангелів

В неділю, дуже раненько, ще за темна, приходить Марія Магдалина і друга Марія до саду, де був Ісус похований. Недалеко від гробу їх злякав сильний землетрус. З’явився їм ангел Господній. Вони бачать, як він сходить з неба, відвалює від входу до гробу великий камінь і сідає на нього. Жінки дивляться з подивом на його лице. Його обличчя було як блискавка, а одяг його був білий, як сніг, що іскриться на сонці. Свідками цієї осяйної появи є і воїни, які сторожили Ісусів гріб. Однак тепер вони лежать на землі, як мертві, пройняті жахом від виду ангела. І жінки є перелякані, але на небесну появу дивляться з надією.

Бог говорить до тих, які готові Його послухати. Марія Магдалина і друга Марія стояли під хрестом.

Тепер ангел їм звіщає: „Не лякайтеся, бо я знаю, що Ісуса розп’я-того ви шукаєте. Нема Його тут, бо воскрес, як сказав.” (Мт.28,5-7).

Після них прийшли до гробу інші жінки, які несли миро, увійшли до гробу, і побачили, що тіла Господа Ісуса там нема. Побачили двох мужів в білих сяючих одежах. Вони їм сказали: „Чому шукаєте живого між мертвими? Нема Його тут, Він воскрес...” (Лк.24,5-6).

І я часто шукаю живого між мертвими, коли залишаюся в дусі невіри, себежалю чи іншої брехні. В цьому дусі Ісуса нема. Через покаяння (Мк.1,15) мушу вийти з цього духа, щоб зустрітися з живим Ісусом.

б) 5 хвилин всі повторюємо: „Чому шукаєте живого між померлими, нема Його тут, Він воскрес”.

в) 5хв. всі промовимо: Ісусе, а один додає: Ти воскрес, Ти є Бог.

г) 5хв. особисто переживаю вістку ангела: „Ісус воскрес!” Пісня „Санктус, Санктус, Осанна...”, що означає: „Святий, Святий, слава!”


2/3

a) вступ – Появи Марії Магдалині

Христос найперше з’явився Марії Магдалині. Вона була свідком того моменту, коли ангел вранці відвалив камінь і повідомив, що Ісуса в гробі нема, бо Він воскрес. Вона звістила це апостолам, але потім зно-ву повернулася до гробу, і тут вдруге зустрілася з появою ангела. Ангел їй сказав: „Чому плачеш?” Вона відповіла: „Взяли мого Господа і не знаю, куди Його поклали”. Коли це сказала, повернулася і бачить, що Ісус там стоїть, але не знала, що це Він. Ісус їй сказав: „Чому плачеш, кого шукаєш?” Думала, що це садівник, і відповіла: „Пане, якщо ти взяв його, то скажи мені, де ти його поклав.”

Вона Ісуса не впізнала, поки їй не відкрив очі і поки не висловив її ім’я. Аж тоді вона вигукнула: „Раввуні!”, що означає „Учителю”.

Ісус визволив Магдалину від бісів і простив їй всі гріхи.

Ісус запитує і тебе: „Кого шукаєш?” Свої потіхи, гріх? В цьому щастя не знайдеш. Шукаєш Ісуса? Шукаєш на молитві Його обличчя? Де є Ісус? Він відповідає: „Ось я з тобою по всі дні життя твого” (пор. Mт. 28,20).

б) 5 хвилин всі повторюємо: „Ісус сказав: Чому плачеш? Кого шукаєш?” (Ів.20,15).

в) 5хв. всі промовимо: „Раввуні”, а один додає: „Тебе шукаю. Ти мене визволив від грішної залежності!”

г) 5хв. особисто переживаю, що Ісус є тут, звертається до мене по імені. Співаю пісню: „Ісус – найпрекрасніше ім’я” і роблю поклін до землі.

 

(поклін)

3/3

a) вступ – Появa жінкам

Жінки мироносиці були свідками того, що гріб був порожній і бачили ангелів. Ті їм сказали, що Ісус воскрес, і щоб це сповістили апостолам. Вони так зробили.

Та їхні слова апостолам здалися вигадкою (Лк.24,9-12). Жінки знову повернулися до відкритого гробу, а коли звідти відходили, сам Ісус став перед ними і сказав: „Радуйтеся!” Жінки впали перед Ним на коліна, обнімали Його ноги і кланялися Йому. Ісус промовив до них: „Не бійтеся!” (Мт.28,9-10).

Диявол і його люди використовують цілий ряд психологічних методів для залякування тих, які хочуть жити і визнавати Ісуса.

Ісус є істинний Бог. Він переміг гріх і смерть. Жінки Йому покланя-ються – єдиному істинному Богу. Ісус їх підбадьорює: „Не бійтеся!”.

Кому і чому поклоняюся я? Грошам? Матеріальним речам? Кар’єрі? Фальшивим філософіям? Модерним психологіям? Суспільній думці? Нечистому духу? Гріху або поганським практикам? Кого або чого я боюся? Висміювання? Психологічних тисків? Людей? Ісус і тобі тепер каже: „Не бійся!”

б) 5 хвилин всі повторюємо: „Ісус з’явився жінкам і сказав: Не бійтеся!.”

в) 5хв. всі промовимо: Ісусе, а один додає: „Не боюся, довіряю Тобі.”

г) 5хв. особисто переживаю, що воскреслий Ісус є тепер тут. Під час співу „Adoramus te Domine“, що означає: „Кланяємося Тобі, Господи”, роблю поклін.

 

 

(поклін)

 






Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2015-09-20; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 347 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Начинать всегда стоит с того, что сеет сомнения. © Борис Стругацкий
==> читать все изречения...

1324 - | 1142 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.01 с.