Лекции.Орг


Поиск:




Як приготувати Панеттоне?




Великдень по-італійськи

Першим рецептом у нашій рубриці буде традиційний рецепт міланського кекса. Італійський пасхальний стіл неможливо уявити без Панеттоне, який за виглядом схожий на нашу традиційну пасху. Він присутній на святковому столі кожного свята. Італійцям подобається пов’язувати виникнення цього кулінарного шедевру з романтичною легендою про заможного юнака Тоні, який закохався у доньку міланського пекаря. Щоб бути ближче до коханої, Тоні найнявся до її батька в помічники, а щоб дівчина звернула на нього увагу – винайшов рецепт дивовижного на смак солодкого хліба у формі купола з родзинками, лимонною кислотою та скибочками апельсину. Звідти і пішла назва «Pane di Antonio», що перекладається як «Хліб від Тоні». Доречі, Панеттоне чудово смакує з солодким вином.

Як приготувати Панеттоне?

Інгредієнти:

850 г борошна;

25 г дріжджів;

50 г цукру для опари;

Для тіста:

1 ст. л. цукру;

180 г вершкового масла;

2 яйця;

150 г родзинок;

100 г цукатів;

100 г горіхів;

1,5 ч. л. солі;

½ склянки води.

(також можна додавати шоколад або мармелад за бажанням).

Приготування:

· Розчиніть дріжджі та цукор у теплій воді. Додайте півсклянки борошна, перемішайте. Залиште під рушником на 20-30хвилин.

· Решту борошна висипте на дерев’яну дошку. Утворіть в ній заглиблення і закладіть у нього розтоплене вершкове масло, цукор, яйця, жовтки та опару. Опар- це рідке тісто яке складається з борошна і рідини, в деяких випадках з цукру. Вимішайте – тісто має бути пухким і негустим.

· Додайте цукати, родзинки та горіхи, перемішайте. Залиште тісто на 1,5-2 год. у теплому місці, поки об’єм тіста не збільшиться вдвічі.

· Заповніть тістом 1/3 об’єму викладеної папером форми для запікання. Залиште на 1 год. в теплому місці, щоб тісто заповнило форму до країв.

· Випікайте Панеттоне протягом 15хвилин у розігрітій до 190 градусів духовці, потім ще 20-30 хв. при температурі 160 градусів.

· Готовність перевірте дерев’яною шпажкою.





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2015-08-18; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 1567 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Начинайте делать все, что вы можете сделать – и даже то, о чем можете хотя бы мечтать. В смелости гений, сила и магия. © Иоганн Вольфганг Гете
==> читать все изречения...

1315 - | 1156 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.009 с.